Krájač zeleniny s nehrdzavejúcimi čepieľkami, fungujúci na princípe strúhadla, vytvorí behom chvíle originálne rezančeky do šalátov, chutné zeleninové špagety aj efektné špirálové ozdoby v tvare kvetov. Hodí sa ako na obložené chlebíčky, tácky s občerstvením, tak aj rýchle strúhanie zeleniny do pokrmov ázijskej kuchyne. Podľa spôsobu nastavenia a využitia vnútorného dielu plastového krájača je možné si zvoliť 3 spôsoby krájania – špirály, tenké a širšie rezančeky. Využijete napr. na pevnú, čerstvú mrkvu, uhorku, cuketu. Väčšie kusy zeleniny, napr. zeler je možné nakrájať na menšie hranoly, potom je možné ju tiež nastrúhať. Chránič prstov zamedzí úrazu o ostré čepele – zeleninu naň nasadíte pomocou bodcov. Bezprostredne po použití umyte opatrne vodou so saponátom, aby zvyšky zeleniny nezaschli na krájači. Druhy čepieľok:
tenké rezančeky: zelenú časť s rovným britom nacvaknete do krájača tak, aby smerovala k jemnejšiemu zubatému ostriu a vytvoríte rýchlo rezančeky do polievky, tzv. julienne, do šalátov...
širšie rezančeky: zelenú časť s rovným britom nacvaknete do krájača tak, aby smerovala k hrubšiemu zubatému ostriu, zeleninové špagety, rezančeky do pokrmov inšpirovaných ázijskými pokrmami budú rýchlo pripravené
špirály: samostatnú zelenú časť s rovným britom použijete na vytvorenie dekoratívnych kvetov nielen na rauty