Kilner fermentation SET dóza na kvasenie zeleniny 3 l

Chcete zostať fit počas jesenných plieskaníc, zimných chumeleníc aj jarného aprílového počasia? Nemusíte hneď bežať vykúpiť lekáreň. Na to, aby ste boli po celý rok zásobení vitamínom C, minerálmi, enzýmami a probiotickými kultúrami , vám postačí čerstvá zelenina, trocha soli a táto fermentačná sada značky Kilner. S jej pomocou vyrobíte behom pár dní zdravím prekypujúce pickles alebo pikantné kórejské kimchi , ale hodiť sa vám bude aj na prípravu dlho kvasenej zeleniny , napr. kyslej kapusty alebo uhoriek „kvasákov“. Set je tiež odpoveďou na večnú otázku záhradkárov, čo si počať s tohtoročnou úrodou zeleniny. Pokiaľ sa vo vašej rodine nejaký vášnivý záhradkár vyskytuje, darček k narodeninám máte týmto vyriešený. Fermentačnú sadu tvoria veľké poháre s objemom 3 l . Tú naplňte najemno nakrájanou zeleninou zmiešanou so soľou (pod viečkom ponechajte maximálne 6,5 cm voľného miesta) a zaťažte dvoma keramickými kameňmi , ktoré sú súčasťou sady. Nádobu uzavrite priloženým silikónovým viečkom a obsah nechajte kvasiť pri izbovej teplote. Odvod plynov vznikajúcich pri kvasení zaistí ventil . Po 3-7 dňoch sa môžete do svojho diela s chuťou pustiť. V prípade dlho kvasenej zeleniny nechajte baktérie mliečneho kvasenia pracovať 4-6 týždňov . Obsah sady: 1x fermentačné poháre na kvasenie 3 l 2x keramické kamene na zaťaženie fermentovanej zeleniny ventil pre bezpečný odvod uvoľňujúcich sa plynov silikónové viečko pre hermetické uzavretie dózy Starostlivosť a použitie: Pred každým použitím skontrolujte, či je Kilner® Fermentation Set čistý a zbavený všetkých zvyškov jedla. Vzduchový uzáver určený iba na ručné umývanie. Nádoba Kilner® Jar, silikónové viečko a keramické kamene sú vhodné do umývačky. Nelejte vriacu vodu priamo do nádoby. DÔLEŽITÉ: Pri plnení nádoby Kilner® Jar ponechajte medzi náplňou a viečkom nádoby priestor s hĺbkou 6,5 cm pre prípad, že by sa zväčšil objem náplne v priebehu procesu fermentácie. V prvých dňoch fermentácie kontrolujte, že viečko nie je vypuklé a že je pevne zatvorené. Pokiaľ tomu tak nie je, viečko utiahnite. Vždy sa uistite, že jedlo v nádobe Kilner® Jar je úplne ponorené v náleve. Keramické kamene Kilner® (ktoré sú súčasťou balenia) napomáhajú zaťaženiu zmesi v nádobe a zaručujú začiatok procesu fermentácie. Nádoba Kilner® Fermentation Jar by sa mala uchovávať v teplote medzi 17,8 °C a 24 °C, pretože ide o ideálne teplotné rozmedzie pre fermentáciu. Akonáhle je fermentovaná potravina pripravená na konzumáciu, presuňte nádobu do chladničky. Vďaka tomu sa fermentácia spomalí. Prípadne môžete fermentované potraviny presunúť do uzatvárateľných pohárov Kilner® Clip Top Jars a opäť uchovať v chladničke. Odporúčame pravidelne kontrolovať po domácky fermentované potraviny. Občas sa môže na povrchu potraviny v nádobe objaviť pena. Ide o úplne normálny jav; penu ľahko odstránite naberačkou alebo nerezovou lyžicou. Tiež odporúčame čistiť vnútornú stranu uzáveru pohára od všetkých zvyškov jedla a štiav. Je veľmi dôležité, aby všetky potraviny v nádobe boli úplne ponorené do nálevu. Ak tomu tak nie je, všetku zmes v nádobe, ktorá nie je ponorená do nálevu, odstráňte. Pokiaľ sa v nádobe objaví pleseň, vyhoďte celú várku a začnite s celým procesom od začiatku. Vždy sa uistite, že je viečko pevne utiahnuté, aby sa nádoba vzduchotesne uzavrela. Vždy používajte filtrovanú vodu. Odporúčame používať soľ bez jódu as proti-spekavými látkami.
ďalšie informácie

Ďalšie podobné produkty

Zobraziť ďalšie dózy na potraviny