MycoMedica Hliva 90 kapsúl
728,93 €
Prejsť do obchodu
ďalšie informácie
MycoMedica Hliva
Hliva ustricová sa v čínskej medicíne využíva k liečbe širokého spektra ťažkostí a je známa ako huba kvetinového neba. Je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov a ďalších látok, okrem iných aj prírodných statínov, ktoré priaznivo ovplyvňujú hladinu tukov v krvi.
Testované v nemeckom Agrolabu.
Naša Hliva sa pestuje na organickom substráte. Základom tohto substrátu sú šupky z organických bavlníkových semien, organické pšeničné otruby, trstinový cukor a prírodný sádrovec. Pre výrobu našich extraktov používame plodnice.
O Hlive
Rastie v chladnejších oblastiach po celom svete, a to najviac od teplejších jarných dní do novembra. Klobúky hlivy pripomínajú vačšie ustrice, odtiaľ pochádza jej meno, v angličtine potom znie oyster mushroom. Hliva je po stáročia známa v tradičnej čínskej medicíne, kde je využívaná k riešenie mnohých zdravotných ťažkostí a je známa z básne dynastie Sung ako “the mushroom of flower heaven” (huba kvetinového neba). Pestovanie hlivy sa začalo až v polovine minulého storočia. Prekvapivo nie v Číne, ale v Európe (Taliansku a Maďarsku). Hliva ustricová je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B, esenciálnych aminokyselín, nenasýtených mastných kyselín a hlavne polysacharidov ‒ beta glukánov, kde je významný pleuran, ďalej terpény s ich predstaviteľom pleurotinom. Hliva je tiež zdrojom prírodných statínov, tj. látok znižujúcich hladiny tukov v krvi.
Hliva ustricová sa v čínskej medicíne využíva k liečbe širokého spektra ťažkostí a je známa ako huba kvetinového neba. Je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov a ďalších látok, okrem iných aj prírodných statínov, ktoré priaznivo ovplyvňujú hladinu tukov v krvi.
Testované v nemeckom Agrolabu.
Naša Hliva sa pestuje na organickom substráte. Základom tohto substrátu sú šupky z organických bavlníkových semien, organické pšeničné otruby, trstinový cukor a prírodný sádrovec. Pre výrobu našich extraktov používame plodnice.
O Hlive
Rastie v chladnejších oblastiach po celom svete, a to najviac od teplejších jarných dní do novembra. Klobúky hlivy pripomínajú vačšie ustrice, odtiaľ pochádza jej meno, v angličtine potom znie oyster mushroom. Hliva je po stáročia známa v tradičnej čínskej medicíne, kde je využívaná k riešenie mnohých zdravotných ťažkostí a je známa z básne dynastie Sung ako “the mushroom of flower heaven” (huba kvetinového neba). Pestovanie hlivy sa začalo až v polovine minulého storočia. Prekvapivo nie v Číne, ale v Európe (Taliansku a Maďarsku). Hliva ustricová je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B, esenciálnych aminokyselín, nenasýtených mastných kyselín a hlavne polysacharidov ‒ beta glukánov, kde je významný pleuran, ďalej terpény s ich predstaviteľom pleurotinom. Hliva je tiež zdrojom prírodných statínov, tj. látok znižujúcich hladiny tukov v krvi.