Hliníková panvica ELO Ducto, ø 24 cm
504,56 €
Prejsť do obchodu
ďalšie informácie
Táto panvica z radu Ducto nemeckej značky ELO je vyrobená z kvalitného hliníka s nepriľnavým povrchom, ktorý vám umožní pripravovať obľúbené pokrmy s použitím minimálneho množstva tuku. Nielenže odoláva teplotám do 180 °C, ale veľmi ľahko sa aj čistí.
Pri správnom zaobchádzaní a údržbe vám bude dlho slúžiť. Preto sme v nasledujúcich bodoch spísali, ako to urobiť:
- Pred prvým použitím kontrolujte spodnú stranu riadu a varnej dosky, či na nej nie sú nečistoty, nálepky a nerovnosti. Nový riad najprv očistite horúcou vodou s bežným prostriedkom na umývanie riadu a potom ho 2-3-krát prevarte. Potom dobre vysušte.
- Pri varení používajte len tepelne odolné plastové alebo drevené kuchynské náradie.
- Pokiaľ ide o starostlivosť, tento materiál možno ľahko čistiť špongiou alebo kefou na umývanie a bežným čistiacim prostriedkom. V prípade silnejšieho znečistenia odporúčame chvíľu namáčať. Na čistenie nepoužívajte žiadne ostré alebo špicaté predmety, a to ani v prípade silného znečistenia. Vodný kameň potom môžete odstrániť octom. Riad môžete umývať aj v umývačke riadu. Je to možné, ale do určitej miery to ovplyvní nepriľnavosť.
- Tip na úsporu energie pri varení: energiu efektívne využívajte výberom varnej zóny, ktorá najlepšie zodpovedá veľkosti hrnca/panvice a nie je príliš veľká. Vždy používajte varnú zónu, ktorá zodpovedá veľkosti riadu. Ak je to možné, pri varení používajte pokrievku a hrniec umiestnite do stredu varnej zóny.
- Dobré vedieť: skrutkové spoje sa môžu časom uvoľniť. Dajú sa však ľahko utiahnuť bežným skrutkovačom.
- Dbajte na to, aby sa prázdny riad neprehrieval (pokiaľ neobsahuje potraviny), pretože to môže poškodiť nepriľnavý povrch. Zároveň by sa kvapalina nikdy nemala úplne odparovať. Ak sa nádoba stále prehrieva, dôkladne vyvetrajte miestnosť.
- Rukoväte a držadlá, ktoré nie sú vyrobené z plastu, sa môžu prehrievať. Vždy používajte kuchynské rukavice alebo podobné rukavice a nikdy nenechávajte horúci riad bez dozoru. Sklenené viečka sú odolné voči teplu len do 180 °C a plastové časti len do 150 °C. Nesmú sa používať v rúre. Výrobok nie je vhodný na fritovanie.
- Upozorňujeme, že nevhodné tuky a oleje sa pri príliš vysokej teplote pripália a zanechajú na riade čierne usadeniny, ktoré sa ťažko odstraňujú a nepriaznivo ovplyvňujú nepriľnavé vlastnosti. Maslo a margarín obsahujú vodu, soľ a mliečne bielkoviny, a preto sa rýchlo vznietia. Preto sú vhodné len na varenie pri stredných teplotách do 160 °C. Olej, normálne tuky, číre maslo a čistý maslový tuk (bez vody a prísad) sa môžu zahrievať na 220 °C, a preto sú vhodné na všetky vyprážané jedlá, ktoré nevyžadujú príliš vysoké teploty. Stužené rastlinné tuky sa začínajú prehrievať pri 280 °C, a preto sú vhodné najmä na vyprážanie pri vysokých teplotách do 250 °C.
Pri správnom zaobchádzaní a údržbe vám bude dlho slúžiť. Preto sme v nasledujúcich bodoch spísali, ako to urobiť:
- Pred prvým použitím kontrolujte spodnú stranu riadu a varnej dosky, či na nej nie sú nečistoty, nálepky a nerovnosti. Nový riad najprv očistite horúcou vodou s bežným prostriedkom na umývanie riadu a potom ho 2-3-krát prevarte. Potom dobre vysušte.
- Pri varení používajte len tepelne odolné plastové alebo drevené kuchynské náradie.
- Pokiaľ ide o starostlivosť, tento materiál možno ľahko čistiť špongiou alebo kefou na umývanie a bežným čistiacim prostriedkom. V prípade silnejšieho znečistenia odporúčame chvíľu namáčať. Na čistenie nepoužívajte žiadne ostré alebo špicaté predmety, a to ani v prípade silného znečistenia. Vodný kameň potom môžete odstrániť octom. Riad môžete umývať aj v umývačke riadu. Je to možné, ale do určitej miery to ovplyvní nepriľnavosť.
- Tip na úsporu energie pri varení: energiu efektívne využívajte výberom varnej zóny, ktorá najlepšie zodpovedá veľkosti hrnca/panvice a nie je príliš veľká. Vždy používajte varnú zónu, ktorá zodpovedá veľkosti riadu. Ak je to možné, pri varení používajte pokrievku a hrniec umiestnite do stredu varnej zóny.
- Dobré vedieť: skrutkové spoje sa môžu časom uvoľniť. Dajú sa však ľahko utiahnuť bežným skrutkovačom.
- Dbajte na to, aby sa prázdny riad neprehrieval (pokiaľ neobsahuje potraviny), pretože to môže poškodiť nepriľnavý povrch. Zároveň by sa kvapalina nikdy nemala úplne odparovať. Ak sa nádoba stále prehrieva, dôkladne vyvetrajte miestnosť.
- Rukoväte a držadlá, ktoré nie sú vyrobené z plastu, sa môžu prehrievať. Vždy používajte kuchynské rukavice alebo podobné rukavice a nikdy nenechávajte horúci riad bez dozoru. Sklenené viečka sú odolné voči teplu len do 180 °C a plastové časti len do 150 °C. Nesmú sa používať v rúre. Výrobok nie je vhodný na fritovanie.
- Upozorňujeme, že nevhodné tuky a oleje sa pri príliš vysokej teplote pripália a zanechajú na riade čierne usadeniny, ktoré sa ťažko odstraňujú a nepriaznivo ovplyvňujú nepriľnavé vlastnosti. Maslo a margarín obsahujú vodu, soľ a mliečne bielkoviny, a preto sa rýchlo vznietia. Preto sú vhodné len na varenie pri stredných teplotách do 160 °C. Olej, normálne tuky, číre maslo a čistý maslový tuk (bez vody a prísad) sa môžu zahrievať na 220 °C, a preto sú vhodné na všetky vyprážané jedlá, ktoré nevyžadujú príliš vysoké teploty. Stužené rastlinné tuky sa začínajú prehrievať pri 280 °C, a preto sú vhodné najmä na vyprážanie pri vysokých teplotách do 250 °C.