FRUCTOSIN 30 kapsúl
397,36 €
Prejsť do obchodu
ďalšie informácie
Fruktózová malabsorpcia.
Pri fruktózovej malabsorpcii dochádza k poruche trávenia ovocného cukru (fruktózy), následkom čoho je narušené jej vstrebávanie v tenkom čreve. Dôsledkom malabsorpcie alebo nadmerného príjmu fruktózy sa nestrávený cukor presúva z tenkého čreva do hrubého, kde je fruktóza fermentovaná črevnými baktériami produkujúcimi vodík, oxid uhličitý, metán a mastné kyseliny s krátkym reťazcom. Malabsorbcia alebo nadmerný príjem fruktózy spôsobujú gastrointestinálne problémy podobné intolerancii laktózy - nafukovanie, kŕče, nevoľnosť, bolesti brucha, hnačky alebo obstipácia (zápcha), nealkoholickú steatózu pečene, hyperlipidémiu. Pri chronických stavoch fruktózovej malabsorbcie dochádza k nevyhovujúcemu mikrobiálnemu osídleniu čreva.
Prečo FRUCTOsin®?
Ľudia trpiaci malabsorpciou fruktózy dokážu tolerovať iba malé množstvá fruktózy v strave. Predpokladanou príčinou je porucha v systéme transportu fruktózy GLUT-5, ktorý je zodpovedný za vstrebávanie fruktózy z tenkého čreva. Ak sa fruktóza nevstrebe v tenkom čreve, rozkladajú ju baktérie v hrubom čreve. Produkty rozpadu fruktózy môžu vyvolať príznaky malabsorpcie fruktózy.
FRUCTOsin® ako zdravotnícka pomôcka poskytuje telu enzým xylóza izomerázy v jeho aktívnej forme. Enzým premieňa fruktózu na glukózu, ktorá je jednoduchšie stráviteľná a ako primárna živina sa v tele rýchlo vstrebáva. Fruktóza je tak eliminovaná už v tenkom čreve, čo bráni vzniku príznakov jej malabsorpcie.
Čo je fruktóza?
Pod pojmom fruktóza rozumieme ovocný cukor, formu cukru, ktorá sa prirodzene vyskytuje v ovocí (čerešne, hrušky, jablká slivky...), v mede, v sušenom ovocí (figy, datle, hrozienka..), v zelenine (cibuľa, cesnak, artičoky, červená repa...), ale aj v aj v mnohých priemyselne vyrábaných potravinách ako džúsy, sladené nápoje napr. sirupy, kompóty, džemy.
Fruktóza je najsladší z jednoduchých cukrov. Je až dva a pol krát sladšia ako glukóza. Zatiaľ čo glukóza je aktívne rezorbovaná v čreve, prestup fruktózy sliznicou je závislý od difúzie. Potravinársky priemysel vo veľkom používa fruktózu ako tekutý cukor vo forme tzv. „vysoko fruktózového kukuričného sirupu“ (High fructose corn syrup).
Okrem diéty s nízkym obsahom fruktózy je potrebné sa vyhýbať aj umelým cukrom, akými sú sorbitol, manitol a xylitol, pretože tieto ďalej inhibujú absorpciu fruktózy.
Pri fruktózovej malabsorpcii dochádza k poruche trávenia ovocného cukru (fruktózy), následkom čoho je narušené jej vstrebávanie v tenkom čreve. Dôsledkom malabsorpcie alebo nadmerného príjmu fruktózy sa nestrávený cukor presúva z tenkého čreva do hrubého, kde je fruktóza fermentovaná črevnými baktériami produkujúcimi vodík, oxid uhličitý, metán a mastné kyseliny s krátkym reťazcom. Malabsorbcia alebo nadmerný príjem fruktózy spôsobujú gastrointestinálne problémy podobné intolerancii laktózy - nafukovanie, kŕče, nevoľnosť, bolesti brucha, hnačky alebo obstipácia (zápcha), nealkoholickú steatózu pečene, hyperlipidémiu. Pri chronických stavoch fruktózovej malabsorbcie dochádza k nevyhovujúcemu mikrobiálnemu osídleniu čreva.
Prečo FRUCTOsin®?
Ľudia trpiaci malabsorpciou fruktózy dokážu tolerovať iba malé množstvá fruktózy v strave. Predpokladanou príčinou je porucha v systéme transportu fruktózy GLUT-5, ktorý je zodpovedný za vstrebávanie fruktózy z tenkého čreva. Ak sa fruktóza nevstrebe v tenkom čreve, rozkladajú ju baktérie v hrubom čreve. Produkty rozpadu fruktózy môžu vyvolať príznaky malabsorpcie fruktózy.
FRUCTOsin® ako zdravotnícka pomôcka poskytuje telu enzým xylóza izomerázy v jeho aktívnej forme. Enzým premieňa fruktózu na glukózu, ktorá je jednoduchšie stráviteľná a ako primárna živina sa v tele rýchlo vstrebáva. Fruktóza je tak eliminovaná už v tenkom čreve, čo bráni vzniku príznakov jej malabsorpcie.
Čo je fruktóza?
Pod pojmom fruktóza rozumieme ovocný cukor, formu cukru, ktorá sa prirodzene vyskytuje v ovocí (čerešne, hrušky, jablká slivky...), v mede, v sušenom ovocí (figy, datle, hrozienka..), v zelenine (cibuľa, cesnak, artičoky, červená repa...), ale aj v aj v mnohých priemyselne vyrábaných potravinách ako džúsy, sladené nápoje napr. sirupy, kompóty, džemy.
Fruktóza je najsladší z jednoduchých cukrov. Je až dva a pol krát sladšia ako glukóza. Zatiaľ čo glukóza je aktívne rezorbovaná v čreve, prestup fruktózy sliznicou je závislý od difúzie. Potravinársky priemysel vo veľkom používa fruktózu ako tekutý cukor vo forme tzv. „vysoko fruktózového kukuričného sirupu“ (High fructose corn syrup).
Okrem diéty s nízkym obsahom fruktózy je potrebné sa vyhýbať aj umelým cukrom, akými sú sorbitol, manitol a xylitol, pretože tieto ďalej inhibujú absorpciu fruktózy.